DermaHaven BV, Haringvliet 72, 3011 TG Rotterdam

veelgestelde vragen Eczeem

1.Wat is Seborroïsch Eczeem?

Seborroïsch eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die zorgt voor schilferige, rode en jeukende huid, vaak op de hoofdhuid, het gezicht en het bovenlichaam. Het wordt geassocieerd met een overproductie van huidolie en gist.

2.Wat is de oorzaak van Seborroïsch Eczeem?

De exacte oorzaak is onbekend, maar factoren zoals stress, weersveranderingen en genetica kunnen bijdragen. Een overmatige groei van gist op de huid wordt ook als een belangrijke factor beschouwd.

3.Hoe wordt Seborroïsch Eczeem gediagnosticeerd?

Een dermatoloog kan de aandoening vaak diagnosticeren door de getroffen gebieden visueel te onderzoeken. In sommige gevallen kan een huidbiopsie worden uitgevoerd voor bevestiging.

4.Hoe wordt Seborroïsch Eczeem behandeld?

Behandelingen bestaan vaak uit antischimmelcrèmes, medicinale shampoos en topische corticosteroïden. Leefstijlveranderingen kunnen ook helpen bij het beheersen van symptomen.

5.Kan Seborroïsch Eczeem worden genezen?

Er is geen permanente genezing, maar symptomen kunnen vaak effectief worden beheerd met de juiste behandeling en levensstijlveranderingen.

6.Is Seborroïsch Eczeem besmettelijk?

Nee, Seborroïsch eczeem is niet besmettelijk. Je kunt het niet oplopen of overdragen aan een ander persoon.

7.Wat veroorzaakt opflakkeringen?

Triggers kunnen stress, hormonale veranderingen en bepaalde medicijnen zijn, naast andere factoren.

8.Hoe verschilt het van andere soorten eczeem?

Seborroïsch eczeem treft voornamelijk vettige gebieden van de huid en wordt vaak geassocieerd met roos, wat het onderscheidt van andere vormen van eczeem.

9.Kan het kinderen beïnvloeden?

Ja, het kan bij zuigelingen voorkomen als "berg" en verdwijnt meestal voor de leeftijd van één jaar, maar kan ook oudere kinderen en adolescenten beïnvloeden.

10.Welke zelfzorgtips kunnen helpen bij het beheer van Seborroïsch Eczeem?

Het regelmatig wassen van de getroffen gebieden met medicinale shampoo, de huid schoon houden en triggers vermijden kan helpen bij het beheer van de aandoening.