DermaHaven BV, Haringvliet 72, 3011 TG Rotterdam

Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis Suppurativa

Hidradenitis Suppurativa

Wat is Hidradenitis Suppurativa?
Hidradenitis Suppurativa (HS) is een slopende chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door verstopte haarzakjes die leiden tot pijnlijke zwellingen en abcessen. Het komt vaak voor in huidplooien zoals de oksels, liezen en onder de borsten. De aandoening kan uw dagelijks leven en welzijn aanzienlijk beïnvloeden.

Raadpleeg uw huisarts
Als u last heeft van terugkerende abcessen of ontstoken gebieden, raadpleeg dan uw huisarts. Vroege diagnose is essentieel om littekens en verdere complicaties te voorkomen. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar gespecialiseerde centra zoals DermaHaven voor een uitgebreid behandelplan.

Waarom kiezen voor de gespecialiseerde Hidradenitis polikliniek van DermaHaven?

  1. Expertise: ons team beschikt over diepgaande kennis en ervaring in de behandeling van HS.
  2. Gepersonaliseerde behandeling: wij bieden individuele behandelplannen die zijn afgestemd op uw behoeften.
  3. Geïntegreerde zorg: Naast medische behandelingen bieden we levensstijladviezen, inclusief ondersteuning bij het stoppen met roken indien van toepassing.

Uw eerste afspraak bij de hidradenitis polikliniek
Patiënten die zijn doorverwezen door hun huisarts kunnen doorgaans snel terecht voor een afspraak. Tijdens uw eerste bezoek vult u een vragenlijst in die zich richt op de symptomen en uitdagingen die u ervaart. Dit wordt gevolgd door een uitgebreide consultatie en onderzoek door onze dermatologen, die u zullen begeleiden bij uw behandelingsmogelijkheden. Indien nodig worden chirurgische afspraken direct ingepland.

Innovatieve behandelingen
We bieden een breed scala aan behandelingsmogelijkheden, van medicatieregimes tot chirurgische ingrepen uitgevoerd onder narcose, om de oorzaken van HS effectief aan te pakken.

Onderzoek en toekomstige zorg
DermaHaven werkt samen met Erasmus MC om voortdurend onderzoek te doen naar HS. We moedigen patiënten aan om deel te nemen aan studies om behandelingsmogelijkheden te bevorderen en de patiëntenzorg in de toekomst te verbeteren.

Laten we in contact komen
Neem vandaag nog contact met ons op om de eerste stap te zetten naar een gezonder, gelukkiger leven, vrij van de complicaties van Hidradenitis Suppurativa.

1.Wat is Hidradenitis Suppurativa?

Hidradenitis Suppurativa is een huidaandoening die leidt tot knobbels, abcessen en littekens, meestal op plaatsen waar de huid tegen elkaar wrijft.

2.Is er een genezing voor Hidradenitis Suppurativa?

Er is geen definitieve genezing, maar behandelingen zoals medicatie en chirurgische ingrepen kunnen symptomen beheersen.

3.Wat veroorzaakt opflakkeringen bij Hidradenitis Suppurativa?

Triggers kunnen hormonale veranderingen, overgewicht en leefstijlfactoren zoals roken omvatten.

4.Kan ik Hidradenitis Suppurativa thuis behandelen?

Hoewel huismiddeltjes sommige symptomen kunnen verlichten, zijn een juiste diagnose en behandeling van een zorgverlener essentieel.

5.Is Hidradenitis Suppurativa besmettelijk?

Nee, de aandoening is niet besmettelijk.

6.Hoe wordt Hidradenitis Suppurativa gediagnosticeerd?

De diagnose wordt meestal gesteld op basis van een lichamelijk onderzoek en soms beeldvormende tests zoals echografie.

7.Is Hidradenitis Suppurativa gerelateerd aan slechte hygiëne?

Nee, de aandoening is niet gekoppeld aan slechte hygiëne maar hangt samen met verschillende andere factoren zoals genetica en ontsteking.

8.Beïnvloedt stress Hidradenitis Suppurativa?

Ja, stress kan de symptomen verergeren.

9.Wat zijn de behandelopties?

De behandeling kan antibiotica, corticosteroïd-injecties en chirurgische procedures omvatten.

10.Komt de aandoening vaker voor bij mannen of vrouwen?

Hidradenitis Suppurativa komt vaker voor bij vrouwen.

11.Ik heb een nieuwe acute ontsteking, wat kan ik doen?

Begin met resorcinol 15% 3x per dag te smeren en clindamycine lotion 2x per dag te smeren. Eventueel kunt u tegen pijn 4x per dag 1000 milligram paracetamol innemen. De meeste ontstekingen verdwijnen zo met enkele weken. Bij een abces moet deze soms open gemaakt worden. Neem hiervoor zo nodig contact op met onze polikliniek.

12.Bijwerkingen diarree of misselijk door antibiotica, wat kan ik doen?

Neem de antibiotica in tijdens de maaltijd. Ook de inname van probiotica (vrij verkrijgbaar) kan soms helpen. Misselijkheid en diarree verdwijnen meestal na een week als het lichaam een nieuwe balans heeft gevonden.

13.Hoe kan ik verbandmateriaal bijbestellen?

Herhaalbestellingen kunt u direct bij de leverancier (Medireva) plaatsen: bel 0800-0201201

Onze specialisten